Tentamenstress

Deze week beginnen de tentamens. De planners hebben besloten mijn vier tentamens in de eerste twee dagen te stoppen, waarvan twee op hetzelfde tijdstip. Uhm, ik kan mijzelf niet delen….
Gelukkig hebben we een zogenaamde vijfde periode waarin ik een van die twee nog weer opnieuw kan doen. Niet het leukste, want eind juli, dus eigenlijk al vakantie. Maar wat moet dat moet en niet getreurd. Zo erg is het nou ook weer niet. Bovendien blijf ik zo een beetje bezig. Van nietsdoen wordt een mens maar lui en ik helemaal.

Stress?? Ja toch wel een beetje. Om na de zomer op jaarstage te kunnen moet ik het tentamen van methodiek voldoende maken. De eerste twee pogingen niet verder gekomen dan een vier. Het is dan ook veel leer en stamp werk. Zeven methodes met elk zo’n tien technieken. Dan nog copingmechanismen en kortdurende taakgerichte hulpverlening. Tel daarbij op dat ik niet een van de snelsten ben (ik begin graag meestal op het laatste moment). Maakt een mooi receptje voor een beetje stress.

De rest van de twee weken verslagen maken en gesprekken plannen met docenten. Daarna mijn huidige stage afronden, leren voor dat ene tentamen wat dubbel gepland is en uiteindelijk vakantie vieren. Voor in de vakantie staan een paar leuke projecten gepland (achtertuin, slaapkamer), maar daarover later meer.

2 gedachtes over “Tentamenstress

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s